Polgári Fórum

Várjuk mindazokat, akik kritikus, de jobbító szándékkal figyelik az esztergomi történéseket és tevékenyen részt szeretnének venni Esztergom jövőjének alakításában.

Friss topikok

  • Villy: Nem bírom ki, hogy ne írjam le! Ennyi civil tömörülést még nem hordott a hátán a föld, mint nálunk... (2009.08.26. 05:34) A Demokratikus Esztergomért

Linkblog

Archívum

A Demokratikus Esztergomért

2009.08.25. 12:50 - Polgári Fórum

Címkék: esztergom polgári fórum

 

Esztergomban 2009. augusztus 24-én megalakult a "Polgári Fórum" civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy fórumot teremtsen a városért tenni akaró, konzervatív értékrendet valló polgároknak.

Várjuk mindazokat, akik kritikus, de jobbító szándékkal figyelik az esztergomi történéseket és tevékenyen részt szeretnének venni Esztergom jövőjének alakításában.

A "Polgári Fórum" össze kívánja fogni Esztergom polgári erőit, az egyesületeket, alapítványokat, együttműködni kíván egyházi csoportokkal, más társaságokkal, közösségi formációkkal, hogy Esztergom több száz éves hagyományainak megfelelően a város közösségi, szellemi, politikai élete megújulhasson.

Ne valaki ellen gyűljünk össze, hanem a demokratikus Esztergomért!

Lebegjen a szemünk előtt Orbán Viktor hétvégén elhangzott gondolata: "Egy diktatúra, legyen az akár barna vagy vörös, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje. Ha mégis ez a látszat keletkezne, akkor mi, demokratikus politikusok rosszul tesszük a dolgunkat".

Első lépésként javasoljuk Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke országos kezdeményezéséhez kapcsolódva, hogy a kitelepítések megkezdésének 60. évfordulóján, jövőre fel kell állítani az 1950-es évek kitelepítettjeinek esztergomi emlékművét. Ehhez várjuk a korabeli esztergomi szemtanúk, elhurcoltak, s azok leszármazottainak jelentkezését e-mail címünkre: polgariforum.esztergom@gmail.com

 

Az alapítók

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariforum.blog.hu/api/trackback/id/tr741337050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Villy 2009.08.26. 05:34:32

Nem bírom ki, hogy ne írjam le! Ennyi civil tömörülést még nem hordott a hátán a föld, mint nálunk :) Komédia! Én, átlag esztergomi egyikről se tudok semmit, csak hogy mindegyik a jobbítás szándékával jött létre, és nagyon nem torzsalkodni akarnak, hanem nagyon konzervatívan nagyot lendíteni a városon.

Most hirtelen ezeket dobja ki a Google:
Civil Összefogás
PEE
3E
Regionális Szakmai Társaság
Vállalkozók Pártja
Haladó Esztergomért Egyesület
Női Vállalkozók egyesülete

Egy gondolat erejéig elkanyarodnék ettől az új egyesülettől. Részlet a PEE megalakulásakor kiadott közleményből kb másfél éve:"Semmiképpen sem szeretnének egy újabb, városházi döntéseket kritizáló egységet létrehozni, ehelyett inkább hozzá szeretnének tenni ahhoz a folyamathoz, amelytől Esztergom jobbá válik."

Okés. tegye mindenki a szívére a kezét! Ebből mennyi volt a duma a Fidesz-szavazatok elcsábítására, és mennyit tarottak be? Éppen hogy CSAK kritizálni tudnak. Horváthnak ott lett volna a lehetősége, hogy szavazzon is, felszólaljon (Mit is beszélek? Leglább részt vegyen) a testületiken, az nem volt jó nekik. Médiaháborút folytatnak a Bástya melletti plakátolástól kezdve az idióta, súlytalan közlemények tömkelegéig.(Súlytalan, mert veszteni nem tud támogatókat egy viszonylag újonnan alakult egyesület, de talán pár szerencsétlen bedől nekik, na ezek megmondják a frankót)

Na vissza a Polgári Fórumhoz...
"fórumot teremteni a városért tenni akaró, konzervatív értékrendet valló polgároknak"
Megint ide jutunk. Dobálózni lehet foglamakkal, mint pl konzervativizmus, de én változatlanul hiszem, egyetlen normális ember sem kizárólag és megingathatatlanul konzervatív vagy liberális. Ez a konzervatív csapásirány viszont tökéletes megint a jónépet behülyíteni, mert jól hangzik, de ezzel lehet meglovagolni az utóbbi pár évben megjelenő jobbra tolódást. Kevesen kampányolnak itt mással, szinte csak konz. csoportok vannk, ott van sok hely most a palettán.
Nem is sok közszereplő vall ma nyíltan liberális nézeteket a városban, aki is áll a nézetei mellett.

"Várjuk mindazokat, akik kritikus, de jobbító szándékkal figyelik az esztergomi történéseket..." Tehát a kritikus szemlélet követelmény? Ez nem baj, sőt természetemnél fogva én is szinte minden erőt ferde szemmel nézek, de ugyanilyen kritikával tudok csak nézni egy új egyesületre, akik "alapítók" aláírással inkognitóban hoznak létre ilyen platformot.

Megintcsak okos húzás erre alapozni, mert Meggyes azért sok ember tyúkszemére rálépett az évek alatt (piac, István, ingatlanadó, egyirányúsítás stbstbstbstb), Itt jön ki az az angol mondás, hogy "Everybody is a critic" Mindenki úgyis jobban tudta volna a saját ügyében miért cseszte el Meggyes, mindenki "kritikus". Ezt tényleg minden esztergomi magáénak érezheti Meggyesnek köszönhetően. Akinek még nem voltak soha kétségei az sztem meg közel van a húsos fazékhoz, az amúgyis megingathatatlan. (Apróság: a "kritikus" szó a mondatban a "szándék" jelzője nyelvtanilag? A kritikus szándék kéne, hogy vezéreljen?)


"...együttműködni kíván egyházi csoportokkal"
És jobbra nyit...
"más társaságokkal, közösségi formációkkal"
Olyan formációkkal, mint a fent felsoroltak? Esetleg eszükbe jutott, ha jobbítani akarnak, akkor legalább megkeresik a városházát, mint a probléma gyökerét? Legalább megfordult az alapítók fejében, vagy a cél nem is ilyen jellegű? (Remélem leleményesebb lesz a válasz, mint úgyis elzárkóznának a városházán.)

Esküszöm, a mondat többi részéből kisregényt tudnék írni, hogy miért sántít nekem, de most inkább ugrok a lényegre, mert a következő bekezdésben van konkrétum.
Az Orbán Viktor idézet már az irányjelző kirakása. No nem annyira az idézet maga, mint az, hogy kitől idéznek. Most kilóg a lóláb, hogy kinél kell bevágódni felsőbb szinten, hogy érvényesülni tudjanak, és kiket kell átugrani a pártstruktúrában helyi szinten. Nem az a gáz, hogy Orbán (mint leendő miniszterelnönk) támogatása jól jön, amellett, hogy kritikus szemmel nézik a mostani polgit, de akkor nyíltan EZT kéne leírni. Útálom, amikor hátulról akarnak mellbeszúrni. Írják le, hogy: "Kéne OV áldása, de a Meggyes nem tetszik nekünk. Itt lehet aláírni, kedves esztergomiak!" (Ha nem jól látom, akkor elnézést a téves gondolatmenetért, de majd idővel minden kiderül)

Kitelepítési-emlékmű: Csak annyit tudok mondani, hogy soha jobbkor. Ez most annyira aktuális a szlovák-magyar viszonyokat elnézve. Ráadásul ettől haladunk előre.

Összességében:
1 Semmi konkrétum a közleményben, csak címszavak - "Isten, Haza, Család" "Travail, famille, patrie" "Blood, toil, tears, and sweat" - Valamelyikre csak bukik a nép!
2 Kik az "alapítók"? (Várható Jem Hadar invázió?)
3 Úgy érzem megint hülyének néznek, és nem merik leírni a céljaikat, pedig talán akkor azt mondanám, hogy itt egy egyenes társaság pontosan definiált célokkal, és módszerekkel.
4 Alapító okirat szerint folytatnak-e politikai tevékenységet? (Istenem, tudom, hogy hülye a kérdés, de kiváncsi vagyok, hogy lesz-e erre egyenes válasz)
5 Nem gondolják, hogy már éppen elegük van az esztergomiaknak a végeláthatatlan civil csoportosulásokból?
6 Mindenki tudja, hogy mit jelent, ha egy egyesület megalakulása a Hídlapban jelenik meg 4 oldalban, az etv-n a Nap eseménye rovatban, az Egominfón hírként, vagy a Szeretgomon első sorban.
7 Ha a kitelepítések történetét feldolgozzák, és kiadják, akkor egy vevőjük biztos van személyemben.

Remélem, hogy rosszul látom a dolgokat és csak a szokásos paranoia beszél belőlem, ez egy cselekvó, aktív társaság lesz, nem pedig az n+1-edik tetszhalott gyülekezet, ami 4 évente szórólapon fog visszaköszönni, közte meg demagóg közleményeket sorozatgyártani.

Ja, még egy apróság. Ha esetleg indítanak képviselöjelöltet jövőre, és az benne lesz a kampányban, hogy a jelölt vesz magának egy 5990 forintos feltöltőkártyás mobilt, amit bármikor kikapcsolhat, ha elfoglalt, és azon a választópolgár eléri, hogy pl: "leszakadt", "kidőlt", "lopják", "kispórolták", és nem valami csinovnyikkal beszél a birka nép, hanem a választott emberéhez szólhatna, akkor lehet, hogy megnyernének engem is.

Sok sikert kívánok! Villy
süti beállítások módosítása